onsdag den 14. oktober 2009

[PRESSEMEDDELELSE]

Litteraturens kor

En ny række spændende danske forfattere og lyrikere er kommet med i Senturas klummepanel – årgang II.

Den første af de fire nye deltagere er digteren Mikkel Fossmo, der i begyndelsen af september udgav sin anden digtsamling Muldvarp og pelikan.

Han hylder i en sand ordeksplosion litteraturens kor af forskellige stemmer og går samtidig til kamp mod forlagsredaktører, der vil stække sproget – og ligefrem vil med de unge kvindelige forfattere under dynen:

”Men jeg har fra især unge kvindelige forfattere hørt rædselshistorier om redaktører, der vil krybe med ind under dynen. Redaktører, som vil give deres egne stækkede forfatterdrømme nye vinger gennem unge digtere.”

Litteraturens mange ansigter
Efter Fossmo glæder vi os til at kunne præsentere panelets øvrige skribenter: forfatterne Gerd Laugesen, Peter H. Olesen og Sissel Bergfjord – og så to af de gamle klummister Merete Pryds Helle og Peter Laugesen, der fortsat har meldt sig under fanerne.

Senturas klummepanel er en skønsom og herlig blanding af både lyrikere og romanforfattere – erfarne, debutanter og dem lige midt imellem.

Tanken med klummen er at give forfatterne et åbent vindue, hvor de på egne betingelser kan få lov til at tale ud om litteratur, og hvor klummen som genre bliver taget alvorligt.

Kig forbi
Klummen finder du på http://senturaklummen.blogspot.com/, hvor alle foregående bidrag – om så forskellige emner som vanvittig virkelighed, slettebånd og bestsellermanifester – stadig kan læses.

På siden er desuden korte præsentationer af de enkelte forfattere og deres holdning til at skrive klummer. Vi bringer de nye klummer omkring den 15. i hver måned.

Vil du vide mere om Senturas klumme? Kontakt venligst klummeredaktør Kirsten van der Poel på tlf.: + 45 2032 9664, e-mail: Kirsten@sentura.dk.

Med venlig hilsen
Magasinet Sentura – http://www.sentura.dk/

Kirsten van der Poel, klummeredaktør og Johnny Hedegaard Madsen, webredaktør

Ingen kommentarer: